Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
  • Disclamer
  • Contact
  • Aanmelden
  1. Zorgpaden
  2. Dementie
  3. Ziekte- en zorgdiagnose
  4. Apotheker
  5. Apotheker

Taakfiche

  1. Wanneer een huisarts dementie vermoedt, neemt hij een (hetero)anamnese af. Best beschikt de patiënt permanent over een up-to-date medicatieschema. Huisarts en apotheker stemmen correct met elkaar af.

  2. Na de diagnosestelling door de geheugenkliniek ontvangen de apotheker en de huisarts het aangepast medicatieschema. De geheugenkliniek van uw regio (raadpleeg hiervoor de Verwijsgids dementie Limburg) bevestigt een papieren medicatieoverzicht aan het eerste voorschrift. Zowel huisarts als apotheker worden geïnformeerd indien bepaalde medicatie wordt stopgezet en/of opgestart.

  3. Bij de eerste aflevering van de voorgeschreven medicatie bij dementie besteedt de apotheker voldoende aandacht aan de noodzakelijke uitleg (EUB = eerste uitgifte begeleiding).

  4. Ongeveer één maand na opstart van de medicatie stelt de huisarts een tolerantiecontrole op. Indien op basis hiervan een bijsturing van de medicatie vereist is, ontvangt de apotheker hiervan een terugkoppeling van de huisarts. Op basis hiervan kan het medicatieschema aangepast worden.

  5. Indien mogelijk wordt het medicatieschema gedeeld via Vitalink.

  6. Om tot een betere afstemming te komen tussen apothekers en artsen rond geneesmiddelen, kan een MFO (medisch farmaceutisch overleg) georganiseerd worden. In geval van een complexe situatie van één specifieke patiënt, kan een MDO (multidisciplinair overleg) aangevraagd worden. 

Printvriendelijke Versie


Listel
SEL Hasselt-Genk
Provincie Limburg